COVID infó

Tisztelt Látogatóink!

Magyarország miniszterelnökének bejelentése alapján 2020. november 4-től rendezvényeket érintő új szabályok lépnek életbe, amik befolyással lesznek a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény programjaira, rendezvényeire is. A hatályos rendelet kihirdetése után, annak értelmében megkezdjük az egyeztetést partnereinkkel a lehetséges látogatószámok, az esetleges rendezvény-lemondások kapcsán.

A változásokról és a módosuló járványügyi szabályokról folyamatosan tájékoztatni fogjuk Önöket a honlapunkon és a facebook oldalunkon.

Meghirdetett kiállításainkat, programjainkat a jelenlegi járványügyi rendelkezésekkel összhangban, az alábbi szabályozások mentén tartjuk meg.

A fertőzés kockázatának alacsonyan tartása érdekében kérjük az alábbi szabályok betartását:

  • a Gyűjtemény épületében a MASZK HASZNÁLATA KÖTELEZŐ;
  • a kihelyezett kézfertőtlenítők használata belépéskor KÖTELEZŐ;
  • az épületében látogatási időben egyszerre MAXIMUM 20 FŐ tartózkodhat;
  • a kiállítótérben a személyzettől és a látogatóktól a 1,5 M TÁVOLSÁG MEGTARTÁSA KÖTELEZŐ;
  • a kiállításmegnyitó REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT;
  • kizárólag akkor látogatható az intézményünk, ha a látogató teljesen egészséges.

Ezen szabályokat be nem tartó személyektől kollégáink megtagadhatják a kiállítást megtekintését!

Továbbá a 464/2020 (X.22.) rendelet értelmében 2020. október 23-tól a szabadtéri rendezvényeken résztvevők számára is kötelező a szájat és az orrot takaró maszk viselése, így vonatkozik ez a szabály Gyűjteményünk kültéri programjaira is.

A Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjteményt üzemeltető MOM Kulturális Központ Nonprofit Kft. a vonatkozó jogszabályi és higiéniai előírásokat betartva, továbbá a saját hatáskörében meghozott további intézkedésekkel (megtekinthető a momkult.hu oldalon) az esetleges fertőzések lehetőségét igyekszik minimálisra csökkenteni.

Kérjük segítsék munkánkat, a szabályok betartásával járuljanak hozzá, hogy a kiállítások és programok látogatása minél biztonságosabb legyen!

Együttműködésüket köszönjük!

 

 


Aktuális Híreink

COVID-19 INFO I KÖZLEMÉNY

Magyarország kormányának 194/2021. (IV. 26.) Korm. rendelete értelmében a négymilliomodik COVID-19 elleni oltóanyaggal történő védőoltás...

Képeslap Gyűjtemény

A Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény fontos céljának tekinti, hogy a technikai fejlődés eszközeit felhasználva segítse a...