Magyar leiras:

A Budapesti Városvédő Egyesület XII. kerületi csoportjának vándorkiállítása az év végére a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjteménybe látogat. A kiállítás megtekintése előtt egy vetítéses előadás keretében lesznek bemutatva a Lóvasút épületében a tárlat érdekesebb részei. A korábban a Hegyvidéki Önkormányzat épületében is kiállított tárlat kerületünk épített örökségét mutatja be. Műemlékeket, helyi védettségű épületeket és más művészettörténetileg vagy építészetileg jelentős villákat, lakóházakat, amelyeket a Hegyvidék ikonikus épületeiként tartunk ma számon, illetve sok kevésbé ismert, rejtőzködő gyöngyszemet is.

A csoport vezetője Beöthy Mária maga is építész, élete nagy részében a kerület fontos építészeti emlékeinek megmentéséért, népszerűsítéséért dolgozott. Jelen tárlat összegzi az egyesület több évtizedes tevékenységét és egyben bemutatja a régi épületek új funkciókkal való megtöltésének jó példáit.

A kiállítás bemutatója október 28-án szerdán lesz 17:00-tól a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjteményben (Zugligeti út 64.).
Köszöntőt mond: Földváry Gergely, történész, a Gyűjtemény szakmai felelőse.
A tárlatot ismerteti: Beöthy Mária a BVE XII. csoport vezetője.

A tárlat ismertetése egy vetítéses előadás keretében lesz bemutatva a Lóvasút épületében, ami után megtekinthető lesz a tárlat a Gyűjtemény épületében.

A belépés a megnyitóra ingyenes, de a járványügyi helyzet miatt regisztrációhoz kötött!

Regisztrálni az info@hegytortenet.hu címen lehet.

A kiállítótérben a maszk viselése kötelező és kérjük az ajánlott másfél méter távolság betartását! 

A kiállítás az év végéig lesz látogatható nyitvatartási időben.

Minden érdeklődőt várunk sok szeretettel!