Újranyitás

Tisztelt Látogatóink!

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020. július 2-tól a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény újra megnyitja kapuit. 🙂

A Gyűjtemény kiállítóterme csütörtökönként és péntekenként 12 és 18 óra között, szombatonként 10 és 16 óra között látogatható. A kiállítótérben egyszerre 15 fő tartózkodása ajánlott.

Újranyitásunk alkalmából a látogatókat több érdekes programmal várjuk.

A fiatalabbaknak egy különleges kincskeresős játékkal készülünk, ahol a kiállítás tablóit, a könyvtár köteteit, a Lóvasút épületét, az előtérben található vitrinekben lévő műtárgyait, illetve az épületen kívül található emléktáblákat, turista térképeket mind egy rejtvényfejtő-nyomkereső játékban fogjuk összekötni. Felnőtt látogatóinknak több értékes és különleges műtárgyat állítunk ki, melyek korát, nevét és funkcióját a vendégek tudására és fantáziájára bízzuk.

Az EBER Desszert, a Hegyvidék egyik legkülönlegesebb atmoszférával rendelkező cukrászdája minden nap 10 és 20 óra között tart nyitva.

A hozzánk érkezőket kiemelten kérjük a járványügyi szabályok, ajánlások betartására. A helyszínen kihelyezett tájékoztatók segítségével tájékozódhatnak az általános érvényben lévő szabályok mellett a helyszín sajátosságai miatt kialakított védelmi intézkedésekről.

A fertőzés kockázatának alacsonyan tartása érdekében kérjük az alábbi szabályok és ajánlások betartását:

  • kizárólag akkor látogassák intézményünket, amennyiben teljesen egészségesek;
  • az épületben a védőtávolság megtartása ajánlott, amennyiben ez nem tartható, kérjük viseljen arcmaszkot;
  • kérjük vegyék igénybe a kihelyezett kézfertőtlenítőket belépéskor;
  • lehetőség szerint személyes vásárlásaik során részesítsék előnyben az érintésnélküli fizetési formákat.

A Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontot és a benne lévő Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjteményt üzemeltető MOM Kulturális Központ Nonprofit Kft. a vonatkozó jogszabályi és higiéniai előírásokat betartva, továbbá a saját hatáskörében meghozott további intézkedésekkel (megtekinthető a momkult.hu oldalon) az esetleges fertőzések lehetőségét igyekszik minimálisra csökkenteni.

Kérjük segítsék munkánkat, a szabályok betartásával járuljanak hozzá, hogy a programok és rendezvények látogatása minél biztonságosabb legyen!

Várjuk Önöket szeretettel!

 

 

 

Fotó forrása: Octogon : architecture, design” című folyóirat 2017-es évfolyamának 7. szám. A fotót: Bujnovszky Tamás készítette


Aktuális Híreink

Látogatási tilalom

Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény Tisztelt Látogatóink! A Kormány 46/2020. (III.16.) Korm. rendelete alapján a MOMkult tagintézménye,...

Lakossági felhívás

Kedves XII. kerületi polgárok! Szeretnénk a segítségüket kérni soron következő helytörténeti kiállításunkhoz. A „Víz a...

Képeslap Gyűjtemény

A Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény fontos céljának tekinti, hogy a technikai fejlődés eszközeit felhasználva segítse a...